Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σπιτική σάλτσα Καραμέλας Βουτύρου - Βutterscotch







Υλικά:



  • 400γρ. κρέμα γάλακτος 35% Φάγε
  • 70 γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak (αλατισμένο)
  • 200γρ. καστανή ζάχαρη


Εκτέλεση:








Αρχικά σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.







Μόλις αρχίσει να χοχλάζει το μίγμα μας (προσοχή γιατί φουσκώνει), χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, το ανακατεύουμε για 12-15’, ώσπου να γίνει η σάλτσα μας ρευστή.














Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που και την τοποθετούμε σε βάζο.
Διατηρείται στο ψυγείο, για πολύ καιρό.










Σερβίρουμε την σάλτσα καραμέλας βουτύρου, γαρνίροντας διάφορα κέικ, πουτίγκες, παγωτά, γλυκές κρέπες, cheese cake κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου