Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

«Cantucci» Παραδοσιακά Μπισκότα αμυγδάλου Τοσκάνης








Υλικά:



  • 250γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 680-700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι του Αγ. Γεωργίου
  • 125γρ. αμυγδαλόσκονη (1 κούπα)
  • 500γρ. αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα (2 κούπες)
  • 400γρ. ζάχαρη (1 κούπα και 2/3 της κούπας)
  • 2 μεγάλα αυγά (120γρ.)
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού


Το μπισκότο «Cantucci», είναι το πιο παραδοσιακό επιδόρπιο της Τοσκάνης.
Είναι μικρά τραγανά μπισκότα με ολόκληρα αμύγδαλα.
Συνήθως, συνοδεύουν τον καφέ ή σερβίρονται μαζί με ένα ποτηράκι γλυκό κρασί από την Τοσκάνη, το vin santo, στο οποίο τα βουτάμε μέσα.



Εκτέλεση:



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, το αλάτι και το baking (αφήνουμε 50γρ. από το αλεύρι για το τέλος).



 





Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τ΄αβγά για 5’.







 




Κατόπιν αλλάζουμε το εξάρτημα και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι.







 

Μετά από 2΄, σβήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μίγμα μας με τα χέρια μας, προσθέτοντας και τα αμύγδαλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.







 


Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10΄ και αφού απλώσουμε τη ζύμη στο πάγκο, φτιάχνουμε 4 - 5 μπαστούνια, περίπου 3-4 cm πλάτος και 1 cm ύψος, γιατί φουσκώνουν λίγο.






 

Πιέζουμε με τα χέρια μας, χρησιμοποιώντας λίγο από το αλεύρι, που έχουμε φυλάξει, προσέχοντας να μην προεξέχουν πολύ τα αμύγδαλα και τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί του φούρνου, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. 








Χαράζουμε ελαφρά αφήνοντας απόσταση 1 cm περίπου.
Ψήνουμε στην αντίσταση στους 180˚C, για 30΄ - 35΄, στη μεσαία σχάρα, σε δυο ταψιά, για να μην κολλήσουν(φουσκώνουν λίγο).





 



Όταν τα βγάλουμε, τοποθετούμε το ταψί σε σχάρα και τ΄ αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.









 Όταν κρυώσουν καλά, ξανανάβουμε το φούρνο στην αντίσταση στους 180˚C.
Τεμαχίζουμε προσεκτικά τα μπισκότα διαγωνίως, με οδοντωτό μαχαίρι.











Τα στρώνουμε στο ταψί και ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!!! τα τοποθετούμε ξανά στο σβηστό φούρνο, για 45΄.



Κατόπιν τα βγάζουμε και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάσσονται για πολύ μεγάλο διάστημα, σε μεταλλικό κουτί, που κλείνει καλά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου