Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Cheese Cake με μυζήθρα και άρωμα λεμονιού






Υλικά για την βάση:


  • ½ πακέτο φρέσκο βούτυρο Lurpac (125γρ.)
  • 250γρ. διάφορα μπισκότα ή κουλουράκια Πασχαλινά τριμμένα στο μούλτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

  
 Υλικά για την κρέμα λεμονιού:


  • 500γρ. άγλυκη μυζήθρα ή τυρί Mascarpone
  • ½ κούπα χυμό φρέσκου λεμονιού (125ml)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο (από το ψυγείο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού


Υλικά για το σιρόπι λεμονιού:



  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα νερό
  • Λεπτές φέτες φρεσκοκομμένου λεμονιού



Εκτέλεση βάσης:







 

Λιώνουμε στη φωτιά το βούτυρο, προσέχοντας να μην το κάψουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ή τα κουλουράκια στο μούλτι, 











προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.











Το τοποθετούμε σε φόρμα που ανοίγει στα πλάγια ή κατευθείαν στη πιατέλα που θα σερβίρουμε, βάζοντας ένα τσέρκι (28 εκ.), στρώνοντάς το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πολύ καλά.





Εκτέλεση κρέμας:







 

  Μόλις βάλουμε στο ψυγείο την βάση, χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη μυζήθρα για μερικά δευτερόλεπτα (ίσα ίσα να λιώσουν).









 Κατόπιν προσθέτουμε στην κρέμα μας το ξύσμα και το λεμόνι, συνεχίζοντας το χτύπημα για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα.






 





Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Λίγο πριν το σερβίρουμε αφαιρούμε το τσέρκι.

Σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε μια φέτα λεμονιού και λίγο σιρόπι λεμονιού.



Εκτέλεση για το σιρόπι λεμονιού:








Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι το νερό με τη ζάχαρη.
Μόλις χοχλάσει προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού.






 



Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μετά από περίπου 10΄, σβήνουμε τη φωτιά, μόλις το σιρόπι γίνει σχετικά ρευστό.



ΤΙΡ:

1.Μπορούμε αντί για το σιρόπι λεμονιού, να βάλουμε μαρμελάδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου