Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ




Υλικά:



  • 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 1 κούπα ζάχαρη(250γρ.)
  • 250γρ. βούτυρο φρέσκο Lurpak ή ΓΦλώρα
  • 1,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο Van Houtten(25γρ.)
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού(50γρ.)
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ(30γρ.)


Σιρόπι:



  • 1,5 κούπες νερό
  • 1,5 κούπες ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • τις φλούδες από 1 πορτοκάλι

H κούπα να χωράει 250ml νερό



Οδηγίες:







Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5’.






 



Το αφήνουμε να κρυώσει, γιατί πρέπει να είναι ΖΕΣΤH Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ και ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ αφαιρώντας τις φλούδες και την κανέλλα.






 



Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού. 








 




Αφού τ’ αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα. 











Αφαιρούμε από το μίγμα που δημιουργήθηκε, μία κούπα (250ml), την οποία τοποθετούμε στο ψυγείο.













Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα, 







 


ανακατεύοντας με το σύρμα: αλεύρι – μπέικιν - ξύσμα, εναλλάξ με την μαρέγκα.








 

 Στρώνουμε μια λαδόκολλα, την οποία βρέχουμε με λίγο νερό (αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το γλυκό από το ταψί) και αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί, διαμέτρου 24-26 εκ. 









Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση, μεσαία σχάρα, στους 180˚ για 25’. 
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το ΚΡΥΟ σιρόπι.





Όταν η σοκολατόπιτά μας κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε και την παγωμένη κρέμα, στρώνοντας την σε όλη την επιφάνειά της.

Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται δροσερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου