Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Τραγανά Μπισκότα Βουτύρου με άρωμα βανίλιας





Υλικά:

  • 600 γρ. βούτυρο φρέσκο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1,5 βανίλια
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό, Νο2 Μύλοι Αγίου Γεωργίου  

Οδηγίες:






Αρχικά αναμιγνύουμε σ΄ένα μπολ το αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι, την άχνη και το μπέικιν πάουντερ.







Κατόπιν ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά ταυτοχρόνως με τα χέρια μας, για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.








 
Πλάθουμε λεπτά μπαστούνια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τ’ αφήνουμε να ξεκουραστούν για μία ωρίτσα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160˚C.







Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα ξαναπλάθουμε λίγο μαζί με την μεμβράνη, για να γίνουν στρογγυλά




 ή οβάλ,











 


ή με σχήμα.                    





 



Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε τα μπισκότα σε ροδέλες 













και τα τοποθετούμε στο ταψί, στην μεσαία σχάρα.





Αν θέλουμε τοποθετούμε μερικά μπαστούνια στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε, όποτε τα έχουμε ανάγκη.







Μόλις πάρουν χρώμα σε 18΄- 20΄, 







 

τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.







ΤΙΡ:

1. Μπορούμε να τοποθετήσουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και με το ειδικό εξάρτημα, να φτιάξουμε τη ζύμη σε 2΄.



 
 2. Αν έχουμε το εξάρτημα κοπής για μπισκότα, τοποθετούμε σε αυτό τα μπαστουνάκια της ζύμης και δίνουμε διάφορα σχήματα στα μπισκότα μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου