Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Ταλιατέλες με πράσο και προσούτο




Υλικά για 4 άτομα:

  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 φέτες prosciutto crudo
  • 1,5 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκα πράσα(μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρο)
  • λίγο αλάτι
  • 1 πιπερίτσα καυτερή


1 πακέτο ταλιατέλες ή πέννες Barilla
Tριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι


Εκτέλεση:


Σ’ ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν λίγο (5’), προσθέτουμε λίγο αλάτι, την πιπερίτσα και το κρασί.



  



Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τα πράσα να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν για περίπου 10’.





 




Εν τω μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες ή τις πέννες σε αλατισμένο νερό.





 

 Στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα μακαρόνια, σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.




Τα σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα ή στα πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και prosciutto crudo, σε κομμάτια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου