Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μακαρόνια με λουκάνικο και κρέμα γάλακτος - Gramigna con salsiccia e panna

 


Υλικά για 4 άτομα:


  • 6-7 χωριάτικα χοιρινά λουκάνικα, χωρίς πράσο και κρεμμύδια(600-700γρ.)
  • 5-6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 8-10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 2%

500γρ. Μακαρόνια gramigna, ή φιογκάκια, ή μικρές πέννες ή κοχύλια κ.ά.
Τυρί parmigiano reggiano


Οδηγίες:


 
Σ΄ ένα τηγάνι ρίχνουμε το εσωτερικό των λουκάνικων, αφού πρώτα τα χαράξουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και αφαιρέσουμε το εξωτερικό τους περίβλημα.





 


Ανάβουμε την φωτιά στο maximum, διαλύουμε με μια ξύλινη κουτάλα το λουκάνικο και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να γίνει σαν χοντροκομμένος κιμάς.








Ύστερα από 15΄ αφαιρούμε με μια κουτάλα τρυπητή το ψιλοκομμένο λουκάνικο, ώστε να αφαιρέσουμε όλο το λίπος του και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα που θα το ψήσουμε.

 




 



Την ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το λάδι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.









 



Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και το πιπέρι.








 

Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να σιγομαγειρευτούν περίπου για δύο ώρες, μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας που και που. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό.









Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ώστε η αραιώσει λίγο και να πάρει ροζ χρώμα.







 

Λίγο πριν το σερβίρισμα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες. Διαλέγουμε μικρά ζυμαρικά με τρύπες ή εγκοπές, ώστε να συγκρατήσουν τη σάλτσα.







 

Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε αμέσως στη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζουμε με τυρί parmigiano και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου