Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ πορτοκαλιού με καλαμποκέλαιο





Υλικά:


  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο(230γρ.)
  • 1 κούπα ζάχαρη(250γρ.)
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού(250γρ.)
  • ξύσμα 4 πορτοκαλιών Μέρλιν
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου(300γρ.)

Εκτέλεση:



Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε καθόλου μίξερ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι (κοσκινισμένο) και το baking.







Σ ένα μπολ αναμιγνύουμε μ’ ένα σύρμα, το λάδι με τη ζάχαρη.







 


Προσθέτουμε σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας 1-1 τα αβγά.
Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα.






 
 

Στο τέλος προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.









Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ή τοποθετούμε μια βρεγμένη λαδόκολλα, σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα 26-28 εκ.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αντίσταση στην μεσαία σχάρα, στους 175˚C για 55’(ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι κι αν δεν βγει εντελώς στεγνό, το αφήνουμε ακόμα για 5’).


Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε αμέσως τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Προαιρετικά:

Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή φτιάχνουμε γλάσο πορτοκαλιού.

Γλάσο:

1 κούπα άχνη
3-4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με το χυμό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ρέει το γλάσο. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χυμό ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου