Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Κέικ σοκολάτας με….. μαγιονέζα!!!


 Το πιο αφράτο, το πιο τέλειο κέικ σοκολάτας που έχω φτιάξει

 

Υλικά:

 

  • 4 μεγάλα αυγά

  • 1,5 κούπα ζάχαρη (375γρ.)

  • 250γρ. μαγιονέζα Craft

  • 2 κούπες αλεύρι farina up (320γρ.)

  •  2/3 της κούπας κακάο Van Houten (100γρ.)

  •  1 1/4 κουταλάκι σόδα

  •  1 κουταλάκι κοφτό μπέϊκιν

  •  1 βανίλια

  • 1κούπα νερό (250 ml )

 

 

Γλάσο

 

250γρ  κρέμα γάλακτος
250γρ. κουβερτούρα Παυλίδης
 
 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν και τη σόδα. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’ αυγά για 5’ λεπτά. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και το νερό και μόλις ομοιογενοποιηθούν σβήνουμε το μίξερ. Προσθέτουμε στο μίγμα όλα τα στερεά υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψί, (διαμέτρου 28-30 εκ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175˚για 55 ακριβώς λεπτά.
 
Γλάσο: Όταν κρυώσει το κέικ, βράζουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την περιχύνουμε στο κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου