Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Spaghetti a la Puttanesca – Σπαγγέτι "Πουτανέσκα"



Συστατικά:
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 8 - 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, χονδροκομμένες
  • 600γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες Pummaro
  • λίγο χονδοκοπανισμένο πιπέρι
  • 500γρ. - 1 πακέτο spaghetti Νο7 ή Νο6

Προαιρετικά: 1 ξυλαράκι κανέλλα και τριμμένη παρμεζάνα

Η «Πουτανέσκα» είναι η πιο γρήγορη και νόστιμη Ναπολιτάνικη μακαρονάδα. Η προετοιμασία της διαρκεί, όσο χρόνο χρειάζονται τα μακαρόνια να βράσουν.

Εκτέλεση:


Αρχίζω να βράζω τα μακαρόνια σε άφθονο νερό με λίγο αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν al dente και


ταυτοχρόνως σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρω το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και μόλις πάρει λίγο χρώμα, προσθέτω τις αντζούγιες(οι οποίες θα λιώσουν και δεν θα φαίνονται), κατόπιν την κανέλα, τις πιπεριές, την κάπαρη, τα κοτσάνια και τα μισά φυλλαράκια του μαϊντανού, το πιπέρι και τέλος τις ντομάτες.
Μετά από 2’ σβήνω τη φωτιά και αφήνω το τηγάνι να σιγοβράζει.


Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνω, τα προσθέτω στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα σερβίρω σε μεγάλη βαθιά πιατέλα ή πυρέξ.
Αφαιρώ την κανέλλα και γαρνίρω με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φυλλαράκια του μαϊντανού.
Προαιρετικά προσθέτω και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου