Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Εύκολη μακαρονάδα με μανιτάρια, pesto και πολλές…….θερμίδες!!!




Υλικά για 4 άτομα:

  • 10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό φρέσκα άσπρα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι(15γρ.)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας Pesti basilica alla Genovese, Barilla
  • 1 κρέμα γάλακτος 500ml(με λίγα λιπαρά)
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti No7 Barilla
  • Tριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση:




 

Αρχικά ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα μανιτάρια.







 


 Σ’ ένα πλατύ τηγάνι Τεφάλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, λίγο αλάτι και το σκόρδο. 









Σοτάρουμε σε 2-3 δόσεις τα μανιτάρια. Στην τελευταία προσθέτουμε και το κουκουνάρι και μόλις πάρουν ωραίο χρώμα, τα αφαιρούμε.





Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι (2-3 κουταλιές) για να μην κολλήσουν.





 Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το pesto βασιλικού, λίγο πιπέρι (δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι).









Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 1΄.







Τέλος προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου