Υλικά για τη
γέμιση:
- 2 κούπες φέτα Ήπειρος θρυμματισμένη
- 2 κούπες μυζήθρα θρυμματισμένη
- 4 κούπες τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά (Γραβιέρα, Γκούντα, Κασέρι, ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί προτιμάμε)
- 3 μεγάλα αβγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι ( περίπου)
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ή ρίγανη
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
- 650γρ. έτοιμο φύλλο κουρού Χρυσή ζύμη
- 2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο για το άλειμμα
- Λίγο σησάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βγάζουμε
τα φύλλα από το ψυγείο ή τα ξεπαγώνουμε αν είναι κατεψυγμένα(σύμφωνα με τις
οδηγίες στην συσκευασία τους). Εγώ βρήκα το φύλλο κουρού Χρυσή ζύμη
καταπληκτικό, σαν σπιτικό.
Το
ανοίγουμε λίγο με τα δάκτυλά μας, για να απλώσει μέχρι τα άκρα του ταψιού.
Κατόπιν
στρώνουμε τη γέμιση, αφήνοντας 1 εκ. από τα άκρα του ταψιού.
Τελειώνοντας
σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε τα 2 φύλλα, πλέκοντάς τα.
Χαράζουμε
την πίτα με μαχαίρι σε κομμάτια, την λαδώνουμε πολύ καλά και την ραντίζουμε με
λίγο νερό.
Πασπαλίζουμε
με λίγο σησάμι.
Την
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αντίσταση στην μεσαία σχάρα στους 180˚C, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 1 ώρα.
Την
αφήνουμε να κρυώσει λίγο πάνω σε σχάρα και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου