- 1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
- ξύσμα 1-λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
- 3/4 κούπας φρέσκο γάλα 2% (σύνολο γάλα και γιαούρτι 1½ κούπα)
- 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
- 4 κούπες νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα κράνμπερις
Η 1 κούπα να
χωράει 250ml νερό
2. Σ ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη βρώμη με τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τ’ αβγά και τ’ ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το μίγμα(γάλα γιαούρτι, φυστικοβούτυρο), μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μίγμα (βρώμη, σόδα, αλάτι) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει λίγο η βρώμη, για 15’.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180˚C.
Στρώνουμε μια
μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα.
Ξεσκεπάζουμε
το μπολ, προσθέτουμε τα κράνμπερις και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε στη
χαμηλή σχάρα για 1 ώρα.
Τεμαχίζουμε
με οδοντωτό μαχαίρι σε χοντρές φέτες και τις τοποθετούμε σ’ ένν ταψί.
Ανάβουμε το
φούρνο στον αέρα, στους 120˚C και φρίττουμε τα παξιμάδια μας, στη μεσαία σχάρα
για 40’.
Κατόπιν τα απλώνουμε σε 2 ταψιά και συνεχίζουμε για
ακόμα 40’. Σβήνουμε το φούρνο και τ’ αφήνουμε ακόμα για 1 ώρα μέσα στο σβηστό
φούρνο.
Τα αφαιρούμε
κι όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε σκεύος, που κλείνει καλά, για να μην
μαλακώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου