Υλικά για 4 άτομα:
- 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κιλά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 500γρ. ντομάτα κονκασέ
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
- 4 κουταλιές της σούπας berbere (μίγμα μπαχαρικών
από την Αιθιοπία)
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
- Αλάτι, (όσο θέλουμε)
- 3-4 γαρύφαλλα
- 3 κούπες νερό (750ml)
- 100ρ. φρέσκο βούτυρο (προαιρετικά)
- 4 αυγά βραστά
Μαρινάτα κοτόπουλου:
Αρχικά αλατίζουμε (3 κοφτές κουταλιές) το κοτόπουλο και το τρίβουμε με τον χυμό από 1 λεμόνι. Όση ώρα σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε το κοτόπουλο να στραγγίσει καλά στο σουρωτήρι .
Εκτέλεση:
Ενώ το κοτόπουλο στραγγίζει, τοποθετούμε σε ένα
μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, τα κρεμμύδια με 3 κοφτές κουταλιές αλάτι, χωρίς
νερό ή λάδι.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει, τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το πιπέρι, τα γαρύφαλλα και το berbere.
Αφού τα τσιγαρίσουμε καλά, προσθέτουμε το μισό
νερό και την ντομάτα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄ μέχρι να
δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το βούτυρο προαιρετικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο προαιρετικά.
Κατόπιν μεταφέρουμε τη σάλτσα σε κατσαρόλα και
προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό με το κοτόπουλο.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 45΄, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Δεν ανακατεύουμε πολύ συχνά, για να μην διαλυθεί το κοτόπουλο.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 45΄, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Δεν ανακατεύουμε πολύ συχνά, για να μην διαλυθεί το κοτόπουλο.
Στο τέλος προσθέτουμε τα βραστά αυγά και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα για ακόμα 10΄.
ΤΙP:
1. Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο καυτερή, προσθέτουμε
περισσότερη berbere.
2. Μπορούμε να βάλουμε μπουτάκια κοτόπουλο, αντί
φιλέτα
3. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε berbere, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με chili.
4. Τη σάλτσα με το κοτόπουλο, το συνοδεύουμε με τρεις τρόπους.
A. Βράζουμε ρύζι basmati και ρίχνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο από επάνω.
3. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε berbere, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με chili.
4. Τη σάλτσα με το κοτόπουλο, το συνοδεύουμε με τρεις τρόπους.
A. Βράζουμε ρύζι basmati και ρίχνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο από επάνω.
B. Παίρνουμε μια Αραβική πίτα, προσθέτουμε γιαούρτι
με σκόρδο και τη σάλτσα με το κοτόπουλο.
Γ. Βράζουμε μακαρόνια Νο9 και ρίχνουμε τη σάλτσα
με το κοτόπουλο από επάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου