- 500ml χλιαρό γάλα (2 κούπες)
- 150γρ. παραδοσιακό ή στραγγιστό γιαούρτι (1/2 κούπα)
- 50γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (18γρ.)
- 6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό και τα ασπράδια από 2 μεγάλα αβγά
- 2 κοφτές κουταλιές της σούπας αλάτι
- 1
κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 115ml
καλαμποκέλαιο (1/2 κούπα)
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό Μύλοι Αγ. Γεωργίου
- 200 γρ. φέτα Δωδώνη ή 100γρ. φέτα και 100γρ. μυζήθρα
- 250γρ. τριμμένα τυριά (Γκούντα - κασέρι – γραβιέρα - παρμεζάνα ή όποιο κίτρινο τυρί προτιμάμε)
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο(10-15 φυλλαράκια)
- Πιπέρι
Λίγο σησάμι, προαιρετικά
Συνεχίζουμε το χτύπημα μόνο για 1΄. Γίνεται μία συμπαγής ζύμη, που κολλάει λίγο.
Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 1 - 1,5 ώρα, μέσα στο κάδο του μίξερ.
Κατόπιν στρώνουμε λαδόκολλα ένα ταψί και αν θέλουμε 1 μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα.Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 150γρ.
Στα 20΄αλλάζουμε θέση στα ταψιά, πάνω και κάτω, εμπρός και πίσω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄ακόμα.
1. Αντί να ανακατέψουμε τη ζύμη μόνο με τυριά, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα αλλαντικά ή ελιές ή ότι άλλο φανταστούμε.
2. Μπορούμε να τα φτιάξουμε, πιο λαδερά. Δηλαδή αφαιρούμε ½ κούπα γάλα και την αντικαθιστούμε με 1/ κούπα καλαμποκέλαιο.